Djebena koffieceremonie

De koffie, ‘bun’ genoemd wordt meestal door de vrouwen gezet. Zij wassen de groene bonen en roosteren deze in een pannetje, een ‘menkeshkesh’. Als de bonen donker genoeg gebrand zijn wordt er met het pannetje met de rokende bonen rondgegaan en worden de aroma‚Äôs middels een waaier door de ruimte verspreid om iedereen te laten meegenieten van de geur van de verse bonen. Vervolgens worden deze grof gemalen in een vijzel waarna de koffie in een speciale koffiekruik (djebena) wordt gedaan. Dan wordt water toegevoegd en het mengsel wordt boven hete kooltjes aan de kook gebracht. Als alles klaar is wordt de koffie in kleine kopjes (finjal) geschonken. Het uiteindelijke doel van de koffie ritueel is, samenzijn.

Ma Suwa Beer

Ma Suwa ( Mother beer ) come from the SUWA drink, an old Eritrean traditional recipe that made by the women.
The name is given to honor the Eritrean women for their effort, making Suwa with love.
Traditionally the drink served during special occasions like local events and holidays
The beer is Unique and easy to drink, with a taste of East African roots.